Øje for bolden og vægt bag ordene

Sportspressen.dk samarbejder med nogle af Danmarks mest kompetente eksperter i dansk og udenlandsk idrætspolitik

USA og Kinas 'ping-pong diplomati'.

Enhver nyhedsredaktion har brug for ekstern inspiration. Ikke mindst en lille redaktion som den på Sportspressen.dk.

Derfor har redaktionen allieret sig med et hold af Danmarks mest kompetente eksperter i dansk og udenlandsk politik, som venligst har stillet deres ekspertise til redaktionens rådighed.

Eksperterne har mere øje for bolden end for manden og optræder lejlighedsvis som selvstændige og uafhængige bloggere i Sportspressen.dk. I kommentarer og analyser deler de deres viden om det globale sportssamfund og sætter nyhedsstrømmen og sportsdebatten i perspektiv.

Det foreløbig lille hold af blog-skribenter fylder ganske vist ikke meget i det store sportsmedielandskab. Til gengæld har eksperterne både hver for sig og tilsammen en betydelig idrætspolitisk indsigt, som giver deres ord en vis vægt:

Søren Riiskjær er tidligere direktør for Team Danmark. Desuden har han en fortid som videnskabelig medarbejder i Idrætsforsk, kontorchef i Kulturministeriet og afdelingschef i DGI. I dag udgiver Søren Riiskjær blandt andet bloggen Dansk Idrætspolitik og producerer radioprogrammet Den2Sport til radiostationen Den2Radio. 

Søren Riiskjær

Michael Andersen er også tidligere direktør for Team Danmark. Desuden har han en fortid som adjunkt og lektor på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet, forstander på Nordjyllands Idrætshøjskole, ekstern lektor på Idrættens Træner Akademi og direktør for Center for Videregående Sundhedsuddannelser i Nordjylland. I dag er Michael Andersen selvstændig konsulent i firmaet MA57 Consulting og arbejder blandt andet som specialkonsulent for Scandinavian Network for Elite Sport.

Michael Andersen.

Henrik H. Brandt er tidligere direktør for Idrættens Analyseinstitut, Play the Game og Videncenter for Folkeoplysning. Desuden har han en fortid som journalist på Jyllands-Postens sportsredaktion. I dag arbejder Henrik H. Brandt som selvstændig konsulent i firmaet Idrættens Konsulenthus (idkon).

Henrik H. Brandt. (Foto: Lars Krabbe)

Følg med i eksperternes blog-indlæg og bliv klogere på sportsverden og dens mange politiske udfordringer, som ikke er blevet mindre end for 50 år siden, hvor Kina og USA opfandt begrebet ‘ping-pong diplomati’, da de arrangerede bordtenniskampe, som var med til at fremme en politisk tilnærmelse mellem de to stridende supermagter.

2 Comments

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*