Truet efter sexanklager imod fodboldpræsident: “Jeg står ved hvert et ord”

Den tidligere afghanske landsholdsanfører Khalida Popal, som er flygtet til Danmark, hvor hun er tilknyttet FC Nordsjælland, har været med til at efterforske sexanklagerne imod landets tidligere fodboldpræsident. (Foto: Youtube)
LARS JØRGENSEN

Afghanistans tidligere fodboldpræsident Keramudin Karim blev af det internationale fodboldforbund FIFA i begyndelsen af juni i år udelukket fra al fodbold på livstid efter anklager om sexmisbrug af flere spillere på det afghanske kvindelandshold.

Men nu vil den faldne fodboldpræsident renses for beskyldningerne, som han betegner som falske. Og derfor har Karamudin Karim ifølge DR sendt sin hollandske forsvarsadvokat Ivo Sigmund til København sammen med en afghansk talsmand, Farhad Rafif, og en tysk pressemedarbejder, Claudia Zimmerman.

Når den tidligere fodboldpræsident har valgt at sende sit hold af jurister og pr-rådgivere til København, skyldes det, at en af de tidligere spillere og trænere på det afghanske kvindelandshold, som har ført an i kampen for at få FIFA til at udelukke Karamudin Karim, bor i Danmark.

Efter en karriere som både landsholdsspiller og leder i det afghanske fodboldforbund flygtede Khalida Popal for nogle år siden fra sit krigshærgede hjemland til Danmark, hvor hun nu er tilknyttet fodboldklubben FC Nordsjælland.

Men selv om Keramudin Karims udsendte hold på et pressemøde i København i går truede med at politianmelde Khalida Popal for ærekrænkelser, tager den afghanske flygtning truslen med sindsro:

“Jeg står ved hvert et ord, som jeg har sagt om Keramudin Karim og hans officials. Jeg gav en stemme til piger i nød, som ikke kunne tale af frygt for deres sikkerhed,” erklærede Khalida Popal via FC Nordsjællands advokat, Phil Radley, i en reaktion på den tidligere fodboldpræsidents trussel.

“Det faktum, at en person, som er eftersøgt af politiet i Afghanistan for hans handlinger, truer mig gennem advokater, rører mig ikke,” tilføjede den tidligere landsanfører i Aghanistan.

Eftersøgt af politiet

Lige siden FIFA i juni udelukkede Keramudin Karim på livstid og idømte ham en bøde på én million dollars, har han angiveligt været eftersøgt af politiet i sit hjemland med henblik på at blive retsforfulgt i en straffesag.

Anklagerne imod ham omfatter blandt andet seksuelle overgreb på mindst fem spillere på det afghanske kvindelandshold, hvoraf flere angiveligt blev holdt fanget i et soveværelse ved siden af hans kontor i det afghanske fodboldforbund.

Men på pressemødet i København brugte hans udsendte team ifølge DR ord som ‘fake news’ og ‘pure fantasy’ om anklagerne, som blandt andre Khalida Popal har fremført på vegne af de misbrugte afghanske fodboldspillere. Tvært imod betegnede Keramudin Karims udsendinge ham som ‘en hengiven familiefar’.

Efter flere års interne undersøgelser i det afghanske fodboldmiljø stod Khalida Popal og flere andre tidligere spillere og trænerne i november 2018 første gang offentligt frem med anklagerne i den engelske avis The Guardian.

Udelukkelse appelleret til CAS

I første omgang nøjedes FIFA med at suspendere Keramudin Karim midlertidigt. Men efter selv at have brugt et halvt år på at undersøge anklagerne, besluttede det internationale fodboldforbund at udelukke ham.

Ifølge den tidligere fodboldpræsidents udsendinge i København har Keramudin Karim nu appelleret FIFA’s afgørelse til den internationale sportsdomstol CAS. Det er angiveligt i det lys, hans bebudede politianmeldelse af Khalida Popal for ærekrænkelser skal ses.

For 14 dage siden kom det frem, at Khalida Popal og det afghanske kvindelandsholds tidligere amerikanske træner Kelly Lindsey skriftligt havde rykket FIFA for et svar på, hvorfor adskillige andre mænd i og omkring det afghanske fodboldforbund, som spillerne på landsholdet har anklaget for lignende sexforbrydelser, endnu ikke var udelukket.

Ifølge det britiske internetmedie Inside the Games svarede FIFA, at forbundet stadig var i gang med at undersøge anklagerne, og at de skyldige vil blive sanktioneret, ‘hvis og når anklagerne er bevist, præcis som det skete fornylig i sagen mod præsidenten for Afghanistans fodboldforbund’.

“Vi har forstået, at der er en politiundersøgelse i gang i Afghanistan i relation til nogle af de sager, som vedrører denne klage, og FIFA håber, at alle, der er skyldige i sådanne forbrydelser, vil blive retsforfulgt af de relevante myndigheder, og at de fuldt ud vil blive stillet til ansvar,” lød det fra en talsmand i det internationale fodboldforbund.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*