Politikere vil til bunds i svømmesag

Idrætspolitikere udarbejder kommissorium for uvildig undersøgelse

Politikerne i Idrættens Hus forsøger nu at vise handlekraft.
LARS JØRGENSEN

Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark vil have sagen om danske elitesvømmeres dårlige trivsel og spiseforstyrrelser undersøgt til bunds.

I samråd med Kulturministeriet vil de to idrætsorganisationer udarbejde et kommissorium for en uvildig undersøgelse, som både skal belyse kulturen i svømmesporten og kortlægge de faktuelle sider af sagen, herunder Dansk Svømmeunions håndtering sagen.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

”Vi ser med meget stor alvor på de sager, der har været fremme i pressen de seneste uger, og vi ønsker at få kulegravet sagen af hensyn til alle de involverede. Ingen skal blive syge – hverken fysisk eller mentalt – af at dyrke eliteidræt. Derfor er det vigtigt, at vi kommer til bunds i den pågældende sag, så vi som minimum kan lære af fortiden” siger Danmarks Idrætsforbunds formand, Niels Nygaard.

Danmarks Idrætsforbunds formand, Niels Nygaard, under weekendens årsmøde.
(Foto: DIF/Jan Sommer)

I Team Danmark, som har ansvar for at udvikle og koordinere dansk eliteidræt på en samfundsansvarlig måde, er formand Frank Jensen enig:

”Det har berørt mig dybt at høre atleternes historier, og dansk idræt skal lære af de beretninger, der er kommet frem i lyset. Undersøgelsen skal klarlægge, hvordan det her kunne ske, så vi fremover passer bedst muligt på atleterne. Der skal komme noget positivt ud af denne her sag. Det skylder vi atleterne.”

Uacceptabel træningskultur

Kulturminister Mette Bock havde mandag indkaldt såvel Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark som Dansk Svømmeunion til møde i Kulturministeriet om sagen:

”Desværre har det vist sig, at træningsmiljøet i dansk elitesvømning i en årrække har været præget af en usund og fuldstændig uacceptabel træningskultur. Jeg er rystet over de sager, der er kommet frem i de seneste uger. Og jeg har stor respekt for de svømmere, der nu er stået frem. Det kræver et stort mod”, siger Mette Bock og tilføjer:

“Ingen medalje er så meget værd, at atleter skal blive syge af det. Derfor er jeg glad for, at DIF og Team Danmark nu iværksætter en uvildig undersøgelse, så vi kan få afdækket omfanget og lære af fortidens fejltagelser, så det aldrig kommer til at ske igen. Idrætsorganisationerne i Danmark står med et stort ansvar, når det handler om at sikre en sund træningskultur for de mange dygtige eliteudøvere i Danmark.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*